Борисов, Коджейков и Доган се договорили да не закачат НСО, твърди ген. Атанасов

Борисов, Коджейков и Доган се договорили да не закачат НСО, твърди ген. Атанасов
Ген. Атанасов е категоричен, че цялото ръководство на НСО трябва да подаде оставка за изключително тежкия провал. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За договорка между премиера Бойко Борисов, шефа на Националната служба „Охрана“ Тодор Коджейков и Ахмед Доган да не бъдат предявявани претенции към НСО за нападението срещу лидера на ДПС съобщи бившият шеф на разузнаването ген. Атанас Атанасов.

По-рано в парламента той посочи, че ще бъдат наложени наказания на преките охранители на Ахмед Доган по време на Осмата национална конференция на ДПС и на един техен началник, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Директорът на НСО ген. Тодор Коджейков съобщи, че с дисциплинарни уволнения са наказани началникът за екипа за охрана на мероприятието Георги Райков и началникът на екипа за лична охрана Георги Занев.

„Някъде задкулисно се събират Бойко Борисов, Ахмед Доган и Коджейков и решават да замажат случая. Това означава, че в България няма процедури, по които се определя кой е виновен, кой е невинен“, коментира ген. Атанас Атанасов.

Според него и на специалистите, и на неспециалистите вече е станало ясно, че личната охрана на Ахмед Доган се е провалила много сериозно, защото, ако нападателят Октай Енимехмедов беше въоръжен с бойно оръжие, инцидентът нямаше да приключи положително.

Ген. Атанасов е категоричен, че цялото ръководство на НСО трябва да подаде оставка за изключително тежкия провал.

„По същия начин са организирани охраните на президента, премиера и всички, които се охраняват. Това означава, че утре и те могат да станат обект на покушение с краен резултат убийство. Това говори за начина, по който са обучени личните охрани“, заяви Атанасов.

#Атанас Атанасов #НСО #Тодор Коджейков #Ахмед Доган #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници