НЦИОМ: 4 партии влизат със сигурност в бъдещия парламент

A A+ A++ A

ГЕРБ, БСП, ДПС и Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева със сигурност ще влязат в следващото Народно събрание, сочи изследване на НЦИОМ.

Разликата между основните конкуренти ГЕРБ и БСП в момента е 4,7% в полза на управляващата партия.

Бойко Борисов води в класацията за одобрение за лидерите на основните формации в България с 41.5%, следван от Меглена Кунева с 31.5% и Сергей Станишев с 27%, отбелязва националният институт.

Почти сигурно в следващия парламент ще намерят място и поне още две формации – евентуален съюз между „Атака“ и ВМРО, както и подписаното по време на провеждане на проучването споразумение между ДСБ и Съюз „Единство“.

Данните показват, че за момента СДС, чийто председател е Емил Кабаиванов, едва ли ще може да влезе самостоятелно в Народното събрание.

Засега е рано да се установи как последните събития от Националната конференция на ДПС се отразяват на мобилизацията на симпатизантите на движението.

Аптечният бос Веселин Марешки дава силна заявка за участие в предстоящите парламентарни избори със стартово одобрение от 14%, показва сондажът на НЦИОМ.

Марешки се харесва най-много на хора с по-ниски доходи, както и на жители на градовете - областни центрове. Все още е рано обаче да се установи с точност шансът на коалицията „РЗС и Марешки“ да влезе в състава на следващия парламент.

Янаки Стоилов е одобряван от 20% от българите, следва го Мария Капон с одобрение от 13.8%. Народният представител Иван Иванов получава 10% одобрение, сочи извадката.

#БСП #ГЕРБ #ВМРО #"Атака" #Бойко Борисов #Емил Кабаиванов #ДПС #НЦИОМ #Мария Капон #Иван Иванов #Меглена Кунева #СДС #"Единство" #Веселин Марешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"