Еколози настояват за спиране на строителството по Черноморието

A A+ A++ A

За мораториум на строителството на Черноморието, докато не се изготви кадастрална карта за устройството на българското крайбрежие, настояват от коалиция "За да остане природа в България".

Това съобщи Константин Иванов от WWF-България по време на арт акция в четвъртък пред сградата на бившия Партиен дом, предаде „Дневник".

Час преди заседанията на парламентарните комисии там малко момченце си играеше с багер и детска ATV количка върху купчина пясък.

"Изготвената кадастрална карта трябва да бъде поставена на обществено обсъждане и ако се налага, да се допълни," обясни още Иванов.

Според природозащитниците с кадастралната карта вече ще е ясно кое образувание е дюна, къде има дюни, къде може да се строи и къде не може.

"Тя ще спре със случаите, в които някой се оправдава с незнание кое е дюна и да го използва като извинение", смятат активистите.

По-късно следобед в сградата ще заседава комисия по регионална политика и местно самоуправление. Очакванията на "За да остане природа в България" са, че чрез преходните и заключителните разпоредби на Закона за устройството на черноморското крайбрежие, депутатите ще се опитат да прокарат промени в другите закони, които искат да променят – Законът за защитените територии, Законът за опазване на околната среда и Законът за горите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"