Дянков: Съдебната система не е битпазар

Дянков: Съдебната система не е битпазар
Симеон Дянков се ядоса от оплакванията на ВСС, че парите не стигат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдебната система в България не е битпазар, за Висшия съдебен съвет са предвидени 400 милиона лева, заяви финансовият министър Симеон Дянков.

„Като си направят истински сметки и за какво са необходими средствата, тогава може да разговаряме. Но този разговор ще бъде за 2014 година. Бюджет 2013 е вече готов и по него промени няма да се правят", отговори Дянков на магистратите, които на днешното заседание на Висшия съдебен съвет решиха да го поканят на разговор за бюджета на Темида за 2013 г., съобщи в. „Стандарт".

Финансовият министър се подразни, че от ВСС се оплакват, че в съдебната система не достигат близо 16 млн. лв.

„В момента, в който изготвим писмено предложение и становище, ние получаваме един отговор от Министерство на финансите, които ще ни залеят с една чудовищна финансово-счетоводна информация, от която не се разбира нищо", заяви членът на ВСС Михаил Кожарев.

„Ако ни кажат, че сме нереформирана система, аз ще има кажа: добре, дайте параметри на реформа. В момента не можем да направим и съкращение, и разпределение на средства, не можем да оставим съдилищата и следствията без бюджет, за да направим реформа", обясни той.

В края на миналата година обаче магистратите си гласуваха 10 млн. бонуси от преходния остатък в бюджета на съдебната власт, което Дянков определи като „гнусно".

#Симеон Дянков #Висшия съдебен съвет #ВСС #Министерство на финансите #Министър на финансите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »