Социолог: Референдумът ще покаже дали това е началото на края за ГЕРБ

Социолог: Референдумът ще покаже дали това е началото на края за ГЕРБ
Според социолога от „Галъп" Живко Георгиев референдумът ще покаже дали ГЕРБ все още е „на вълната на народното доверие, или е преминал билото и се спуска надолу не само в социологическите изследвания, но и в реалните изборни резултати". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-важният отговор, който ядреният референдумът ще даде, е дали това ще бъде първата загуба на ГЕРБ в изборна ситуация, или ще продължи серията от победи, които премиерът Бойко Борисов обича да изрежда, заяви социологът от „Галъп" Живко Георгиев.

Според Георгиев, референдумът ще покаже дали ГЕРБ все още е „на вълната на народното доверие, или е преминал билото и се спуска надолу не само в социологическите изследвания, но и в реалните изборни резултати", предаде БНР.

„Това е първият резултат - дали това е началото на края за ГЕРБ, или все още е в състояние да произвежда еуфория със своето съществувание като политическа сила", коментира социологът.

Според него резултатът от националното допитване ще покаже и каква е кондицията на БСП, която беше инициатор на референдума.

„ Ще покаже и дали надясно от ГЕРБ има влиятелни политически сили,", каза оше Георгиев.

Социологът на „Галъп" уточни, че с наближаването на референдума, който ще се проведе в неделя, диапазонът на мненията остава широк.

Според него има вероятност в самия ден на референдума да има сериозни колебания до края на деня какъв процент от хората ще гласуват.

„ Ще се учудя, ако излязат повече от 35%", добави той.

По неговите думи, референдумът не е бил подготвен нормално, а разяснителните кампании, „ особено от едната страна" били по-скоро поднасяне на информационен шум, което било точно обратното на информирането.

Георгиев обясни, че социолозите изследват само българските граждани, имащи право на глас и живеещи в страната. /

#„Галъп" #социолог #ГЕРБ #референдум #Живко Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници