БДЖ ремонтира 177 пътнически вагона

БДЖ ремонтира 177 пътнически вагона
Вагоните ще бъдат ремонтираниоще тази година, със събраните от БДЖ 22 млн. лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От „БДЖ - Пътнически превози"  ще ремонтират 117 пътнически вагона със заделениет 22 млн. лева, съобщи директорът на звено „Експлоатация" в дружеството Здравко Мерджов.

Меджов посочи, че вагоните ще бъдат ремонтирани още тази година и то в заводи в България, предаде Информационна агенция „Фокус".

Той посочи, че голяма част вагоните, които ще бъдат ремонтирани, в момента не са в експлоатация, добавяйки, че броят им ще започне да нараства поетапно.

Очаква се първите вагони да са готови до края на март, а през месеците от май до август броят на вагоните ще бъде по-голям, отколкото е в момента.

Мерджов каза, че въпреки, че ремонтите ще продължат през цялата година, това няма да се отрази отрицателно върху линиите през лятото, тъй като броят на вагоните ще бъде по-голям, отколкото е в момента.

Той подчерта, че създаденият начин на работа по време на коледноните празници да се увеличат вагоните по основните направления и недопускането на повече от 20 правостоящи пътници е бил много успешен и се е превърнал в модел за бързите влакове.

#вагони #ремонт #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници