Депутатите Табаков и Сефер на съд за документна измама

Депутатите Табаков и Сефер на съд за документна измама
Обвинителен акт за документна измама срещу депутатите от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер беше внесен в Софийския градски съд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвинителен акт за документна измама срещу депутатите от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер беше внесен в Софийския градски съд.

Наказателно преследване срещу двамата поиска предишният главен прокурор Борис Велчев в края на октомври 2012 г. Малко след това Табаков и Сефер се отказаха от депутатските си имунитети и разследването започна.

Обвинението в документна измама и престъпления по служнба е свързано с договор за ремонт на път на територията на община Дулово. Става дума за пътя от 1,2 километра в село Върбино.

Договорът за ремонт е на стойност 90 000 лева и е сключен между Община Дулово, представлявана от Митхат Табаков, който по това време е кмет, и „Булмекс" ЕООД, представлявана от едноличния собственик на капитала и управител Гюнай Сефер.

Договорът е подписан в началото на май 2005 г. Няколко дни по-късно, на 18 май 2005 г., е подписано тристранно споразумение между общината, фирмата изпълнител и държавното дружество „Публични инвестиционни проекти" ЕАД, което трябва да плати за извършените дейности.

На следващия ден е изготвен протокол, с който Митхат Табаков и Гюнай Сефер удостоверяват годността за приемане на извършения строеж. На същата дата е изготвен протокол за заплащане на строително-монтажните работи и „Булмекс" ЕАД издава фактура на обща стойност 90 609 лв. с ДДС.

Всичките тези документи Митхат Табаков представя пред „Публични инвестиционни проекти" ЕАД с искане за извършване на плащане и на 27 май 2005 г. сумата е преведена на сметка на „Булмекс".

Митхат Табаков вече получи четиригодишна присъда за подкуп в размер на 10 000 лв. от управителя на ВиК – Силистра, Петко Горбанов.

Според прокуратувата пък народният представител Гюнай Сефер още е построил само по документи път, пазар, базар и пречиствателна станция на територията на община Дулово.

И Митхат Табаков, и Гюнай Сефер са с наложени мерки „парична гаранция" от 3000 лв.

#Митхат Табаков #Гюнай Сефер #Дулово #Софийски градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници