Хванаха избягалия Йоско в Солун

Хванаха избягалия Йоско в Солун
43-годишният Йосифов беше обявен за общодържавно издирване през юни 2010 г., а през 2012 г. беше издадена европейска заповед за ареста му. Той беше обявен и за международно издирване от Интерпол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Йосиф Йосифов - Йоско, издирван от властите в България и от Интерпол, е бил задържан от полицията в Солун, съобщиха от МВР.

43-годишният Йосифов беше обявен за общодържавно издирване през юни 2010 г., а през 2012 г. беше издадена европейска заповед за ареста му. Той беше обявен и за международно издирване от Интерпол.

Йоско изчезна в началото на юни 2010 г., след като полицаи нахлуха в къщата му в софийското село Безден, а според оперативна информация на службите той е бил предупреден за акцията.

Йоско е обвиняем за няколко тежки престъпления, най-голямото бе свързано с безследно изчезналия хърватски килър Иван Може.

Може, който беше съден и оправдан за убийството на Асен Петров - Шаки и полицая Кирил Живков, беше отвлечен от ресторант от Йоско и групата му, докато чакаше разрешение да се прибере в Хърватия.

Пред съда Йосифов заяви, че е качил Може в джипа си, но не го е убил, а го изхвърлил от колата си на ж п прелез. До самопризнанията му се стигна, след като в джипа бяха открити следи от кръвта на хърватина.

Йосифов е разследван по дело за организирана престъпна група, на която той е смятан за тартор. Групата разпространявала амфетамин, марихуана, кокаин и хероин в два софийски квартала, Костинброд, Своге и околните им села.

Според прокуратурата наркомрежата действала близо две години и половина. През март 2012 г. Софийската окръжна прокуратура внесе делото спецсъда, откъдето обаче го върнаха.

Йоско е бил задържан в събота, при специализирана съвместна акция на българската и гръцката полиция.

Заедно с него, във вила, близко до Солун, са  били арестувани още трима българи, единият, от които криминално проявен.

В жилището, което обитавали четиримата българи, са открити огнестрелни оръжия, бронежилетки и маски, уреди за нощно виждане и уред за заглушаване на мобилните честоти.

Срещу четиримата българи се води наказателно преследване в Гърция.

#Йоско #Солун #полиция #акция #Йосиф Йосифов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници