Плевнелиев: Референдумът е успех за демокрацията, независимо от резултата

Плевнелиев: Референдумът е успех за демокрацията, независимо от резултата
След 22 години на преход от тоталитарен режим към демокрация, ние достигаме нова степен на политическа зрялост, в която е възможно да се организира референдум, коментира президентът Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Референдумът е голям успех за демокрацията в България, независимо колко хора ще участват и какъв ще бъде резултатът от вота, коментира президентът Росен Плевнелиев.

„След 22 години на преход аз категорично заявявам, че България прави една голяма стъпка напред и се доближава до развитите демократични общества," подчерта държавният глава, след като пусна своята бюлетина.

Росен Плевнелиев припомни, че позицията му винаги е била в подкрепа на референдума като висша форма на пряка демокрация, предаде БГНЕС.

„Фактът, че след 22 години на преход от тоталитарен режим към демокрация, ние достигаме нова степен на политическа зрялост, в която е възможно да се организира референдум, първи в демократичната история на България, е голям успех за страната," каза още президентът.

Според него референдумът „ще отпуши позитивна енергия, ще мотивира още повече българските граждани, да имат позиция, да я отстояват".

В заключение президентът си пожела това да не е последният референдум в неговия мандат.

#референдум #Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници