БСП се жалва в ЦИК от Цветанов, агитирал на референдума

БСП се жалва в ЦИК от Цветанов, агитирал на референдума
Цветан Цветанов даде своя вот рано сутринта в неделя. От БСП се оплакват, че агитирал незаконно с изявление, излъчено по ТВ7. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП подаде жалба до ЦИК срещу вътрешния министър Цветан Цветанов заради незаконна агитация в деня на референдума, съобщиха от партията.

Сигналът на инициативния комитет, събрал подписката за иницииране на националното допитване за развитието на ядрената енергетика, се основава на репортаж, излъчен по ТВ7 в неделния ден.

До РИК е подадена жалба, след като кметският наместник на видинското село Лагошевци Тихомир Тошев агитира избиратели да не гласуват. След като му е направена забележка, той е отвърнал с цинизми.

Сигнал е подаден и до РИК в Смолян. В него се изтъква, че няма електрозахранване в много населени места в общините Смолян, Мадан, Златоград, Рудозем и Доспат. „Избирателните секции в селата Върбина и Леска са без ток и без отопление", се посочва в жалбата.

Същият проблем се повтаря и в Пазарджик. Там е подадена жалба до РИК, след като членове на СИК в село Абланица са сигнализирали, че нямат електричество и са получили отговор, че аварията ще бъде отстранена едва след обяд.

Трудностите за хората в деня на референдума се задълбочават и заради масовата промяна на местата за гласуване в София. Заради този проблем е подадена жалба до ЦИК. В сигнала се изтъква, че промяната води до объркване на граждани, които в последствие се отказват да гласуват.

От Смолян е подаден сигнал за затрудненията на гражданите заради непочистени улици и тротоари пред някои от избирателните секции. За проблем с достъпа на гражданите до избирателните секции алармират и от Бургас. Председателят на Общинския съвет на БСП-Бургас Павел Маринов информира общината за непочистени пътища.

„Метеорологичните прогнози от началото на седмицата категорично показваха обилен снеговалеж в Бургас и района в събота и неделя. Това предполага предприемането на адекватни мерки от страна на Общината за осигуряване на проходимост за гражданите. Такива действия не са предприети. Оказва се, че дори в ден на провеждане на национален референдум не е направено необходимото, за да се осигури достъп до избирателните секции," пише Маринов.

#БСП #ЦИК #референдум #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници