Изследват оръжието на Йоско в България и Гърция

Изследват оръжието на Йоско в България и Гърция
43-годишният престъпник, известен с прякора Йоско Костинбродския, беше задържан край Солун при съвместна операция на българските и гръцките служби на 24 януари 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Експертизи в България и Гърция ще проверяват дали оръжието, откито в дома на Йосиф Йосифов – Йоско, е използвано при тежки престъпления, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

43-годишният престъпник, известен с прякора Йоско Костинбродския, беше задържан край Солун при съвместна операция на българските и гръцките служби на 24 януари 2013 г.

Той бе обявен за общодържавно издирване през юни 2010 г., а през 2012 г. му бе издадена европейска заповед за ареста му и бе обявен за международно издирване и по линия на Интерпол във връзка с досъдебни производства за извършени тежки престъпления.

Заедно с него са установени и задържани още трима български граждани, единият от които е криминално регистриран.

В жилището, което обитавали четиримата са открити огнестрелни оръжия, бронежилетки, маски, уреди за нощно виждане, уред за заглушаване на мобилни честоти. Изненадващото задържане в квартал на Солун е дало възможност да бъдат иззети множество веществени доказателства. Назначени са експертизи на иззетите оръжия и техника.

Срещу четиримата българи се води наказателно преследване в Гърция.

Цветан Цветанов благодари на гръцкия си колега Николаос Дендиас за операцията, с която се финализира издирването на Йоско.

„Работата по този случай е още един пример за успешното партньорство и сътрудничество на полицейските структури," отбеляза българският външен министър.

На базата на резултатите със съдебно-следствени поръчки ще бъдат назначени подобни експертизи и в България, за да се установи дали с тези оръжия са извършени тежки престъпления както на територията на Гърция, така и на територията на нашата страна.

Предстои да бъде направен цялостен анализ на извършените тежки престъпления в южната ни съседка за последните година и половина – период, за който има данни, че Йоско е пребивавал там.

#Йосиф Йосифов #Йоско #България #Гърция #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници