Станишев за ядрения референдум: Промяната в България започна!

Станишев за ядрения референдум: Промяната в България започна!
Сергей Станишев обяви премиера за губещ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП и Партията на еврпейските социалисти Сергей Станишев обяви резултатите от ядрения референдум в неделя за „начало на промяната" срещу управляващите от ГЕРБ.

Малко над 20% от имащите право на глас гласуваха на референдума за втора АЕЦ, като 61% от тях казаха „да", а 39% - „не".

Станишев обяви този резултат за победа на БСП и останалите формации, събрали 770 000-те подписа за организирането на референдума.

„Поведението на г-н Борисов е неадекватно на волята на гражданите. ГЕРБ вече могат да имат само отбранителна позиция, не и да налагат дневния ред на обществото", изтъкна лидерът на БСП.

„Губещият определено е г-н Борисов", допълни той и обеща БСП да продължи да работи в полза на проекта за АЕЦ „Белене".

„Благодаря на всички гласували с „да" и „не" – това е гражданското общество и истинската демокрация. За първи път гражданите на България гласуваха за нещо градивно – за това децата им да са инженери и квалифицирани работници, а не обслужващ персонал. Това е много важно след 20 години преход, неуспехи и разочарования. Каузата за ядрената енергетика в България не е партийна кауза," изтъкна още социалистът.

Станишев благодари на гласоподавателите на ГЕРБ, подкрепили втората АЕЦ на референдума – защото са доказали, че „не гласуват по команда".

„Мнозина не гласуваха заради недоверието в политическата система, други защото бяха призовани от политически водачи, трети поради убеждението, че няма смисъл, четвърти от страх. От това, че не гласувахте, губи България," заяви още Станишев.

„Имаме успешна първа стъпка, която дава шанс за развитието на гражданското общество", каза още той като добави, че Бойко Борисов бе избран с 200 000 гласа през 2007г. за кмет на София от общо 1 млн. гласоподаватели, а Йорданка Фандъкова с 23% активност през 2011 г.

„Гражданското общество има бъдеще. Днес промяната в България започна", заключи Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #референдум #АЕЦ "Белене" #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници