Цветан Цветанов: Всички българи загубихме на референдума, не само ГЕРБ и Бойко Борисов

Цветан Цветанов: Всички българи загубихме на референдума, не само ГЕРБ и Бойко Борисов
Цветан Цветанов смята, че партиите ще се докажат на изборите през юли.
A A+ A++ A

Днес загубиха всички български граждани от първия демократичен референдум, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Бяха похарчени толкова много пари, а правото си да гласуват са използвали едва 21% от тях, което означава, че останалите са казали „не” на политическия спектакъл, който организира БСП”, каза Цветанов.

БСП и цялата им информационна кампания за референдума искаше да втълпи, че започва нейния възход и да направи репетиция за парламентарните избори.

Така те са казали не на политическия спектакъл на БСП и тяхната пропаганда, че започва техния възход.

БСП направи най-скъпата политическа социологическа кампания. Искаха да похарчат 20 милиона, за да проверят дали ще имат подкрепа на парламентарните избори, коментира Цветанов.

Гласували са 854 000 българи. Това е рузултатът на евентуалната коалиция в бъдещия парламент между БСП, "Атака" и ВМРО, заяви вътрешният министър.

"Следващият мач е юли 2013 г., знаем какви бяха резултатите на всички местни, президентски и парламентарни избори досега. Нека да не правим паралел с първия демократичен референдум, който се провежда", допълни той.

Все пак референдумът е голяма заслуга за демокрацията в България, според вицепремиерът.

„Броят на подписалите се в подписката бяха 770 000 български граждани, във всички обиколки, които направихме в страната, в немалката си част подписката беше тенденциозно манипулирана. Имаше общини, в които въпросите бяха – за евтин ток или за скъп ток”, добави Цветанов.

 

#АЕЦ "Белене" #референдум #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници