Местан: Ядреният референдум - първата голяма загуба на Борисов

Местан: Ядреният референдум - първата голяма загуба на Борисов
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ядреният референдум в неделя, на който мнозинството от гласувалите, макар и малко като абсолютен брой, подкрепиха строежа на втора АЕЦ, е първата загуба на премиера Бойко Борисов, според новия лидер на ДПС Лютви Местан.

„За съжаление точно управляващата партия пренесе проблема от икономическата плоскост в манипулативната политика", каза Местан в коментар след референдума, в който гласуваха само 22% от имащите право на глас българи, а от тях 61% гласуваха „за" втора АЕЦ.

„С промяна на позицията си от „да" в „не" – премиерът поиска от българските граждани вот на доверие. Те не го послушаха, защото вече не му вярват. Това е първата голяма загуба на Бойко Борисов. Обаче няма да е последната – предстои му най-тежката загуба – на парламентарните избори. Трябва да свиква – никой не е вечно на власт", заяви лидерът на ДПС.

„Смятам, че Борисов допусна една много голяма тактическа грешка – ако беше останал на онази неопределена позиция – нямаше да стигне до такива резултати... Този път вотът на недоверие беше даден не от опозицията, а от гражданите", изтъкна Местан.

#ДПС #Лютви Местан #АЕЦ "Белене" #Бойко Борисов #ГЕРБ #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници