Плевнелиев на среща с Оланд във Франция

Плевнелиев на среща с Оланд във Франция
Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с френския си колега Франсоа Оланд по време на работно посещение във Френската република в понеделник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с френския си колега Франсоа Оланд по време на работно посещение във Френската република в понеделник.

Двамата ще обсъдят предстоящото посещение на президента на Френската република в България през 2013 г., възможностите за задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, присъединяването на България към Шенгенското пространство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев и Оланд ще говоря и за политиката на растеж, Многогодишната финансова рамка до 2020 г. и разширяването на Европейския съюз.

Във Франция българският държавен глава ще се срещне с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова в сградата на организацията. Двамата ще посетят Мемориала на Холокоста и ще се поклонят пред паметта на загиналите.

Росен Плевнелиев ще разгледа българската документална изложба „Спасението 1943" в сградата на ЮНЕСКО, посветена на спасяването на българските евреи през Втората световна война, след което ще участва в официалната церемония в памет на жертвите на Холокоста, където ще направи изказване.

#България #Франция #Росен Плевнелиев #Президент на България #Франсоа Оланд #Президент на Франция #Ирина Бокова #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници