Цветанов за стрелбата по Баретата: Изключително неприятен случай

Цветанов за стрелбата по Баретата: Изключително неприятен случай
Ако той беше с постоянна мярка „задържане под стража“, нямаше да се стигне до инцидента, коментира министър Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като „изключително неприятен случай“ определи стрелбата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Ако той беше с постоянна мярка „задържане под стража“, нямаше да се стигне до инцидента“, коментира министърът, цитиран от БТА, подкрепяйки мнението на премиера, че е здравословно за осъдените да бъдат в ареста.

„От гледна точка на правоохранателната система вярвам, че колегите ще вложат всички усилия и ще можем да разкрием поръчителите и извършителите на това покушение“, коментира Цветан Цветанов.

Вицепремиерът определи Златомир Иванов като една от емблематичните фигури на тежката организирана престъпност.

Според главния прокурор Сотир Цацаров случилото се е възможно най-бруталното посегателство не с оглед на фигурата, а на мястото, което показва съзнание за пълна безнаказаност.

Цветанов и Цацаров коментираха темата след срещата си с главния секретар на Европейската комисия Катрин Дей. В срещата участва и министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Златомир Иванов беше прострелян с четири куршума на влизане в Съдебната палата в центъра на София малко преди 9:30 часа във вторник сутринта.

В момента на стрелбата той изкачвал стълбите на централния вход на сградата, за да се яви на продължаващото срещу него дело за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и убийство.

#Цветан Цветанов #Златомир Иванов #Златко Баретата #Сотир Цацаров #Катрин Дей #Съдебна палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници