Екстрадираха в Италия още 7 българи, задържани при операция „Шок 2“

Екстрадираха в Италия още 7 българи, задържани при операция „Шок 2“
На 16 януари в Рим бяха екстрадирани други 13 българи, задържани при операцията. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Още 7 българи, задържани при международната операция „Шок 2“, са били екстрадирани в Италия със специален полет на италианските военовъздушни сили до римското летище „Чампино“.

До момента са предадени 33 лица, обявени за международно издирване от италианските власти въз основа на европейска заповед за арест.

Заповедта е издадена от съда в град Акуила за участие в международна престъпна група, създадена с цел придобиване на информация за съдържанието на чужди платежни инструменти.

Екстрадираните българи са Б.А. (42 г.), И.К. (22 г.), Д.П. (38 г.), В.И. (31 г.), П.Д. (46 г.), П.П. (38 г.) и 36-годишната С.Х. Те са предадени след решение на съдебните власти от гр. Пловдив.

Операция „Шок-2“ се проведе на 11 декември 2012 г. на територията на България и Италия срещу група, специализирана в „клониране“ на платежни инструменти.

Разследващите установиха, че организацията се състои от около 80 членове, всички те с ясно определени функции и задачи. Всяко звено имало и свои скиминг комплекти. Престъпната група поръчвала скимиращата техника главно от български граждани.

На 16 януари в Рим бяха екстрадирани други 13 българи, задържани при операцията.

#операция „Шок-2" #България #Италия #екстрадиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници