Бомбоубежища стават атракциони в Бургас

Бомбоубежища стават атракциони в Бургас
Бургас получи одобрение за финансиране на първия по рода си в страната интерактивен атракцион Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Властите в Бургас ще превърнат бомбоубежищата в подземен атракционен парк.

Община Бургас получи одобрение за финансиране на първия по рода си в страната интерактивен атракцион „Подземният град“, съобщи пресцентърът на местната управа, цитиран от в. „Дневник“.

Уникалният център за забавления ще бъде разположен в подземните галерии на бомбоубежищата в Приморски парк. Подземията са с обща площ 3180 кв.м, имат 12 галерии, свързани със 17 коридора.

„Подземният град“ ще предложи на посетителите висок адреналин и мистични изживявания. В тъмните тунели ще ги очакват впечатляващи звукови, зрителни, холограмни и механични атракции, които ще ги оставят без дъх, уточняват от общината.

В първата галерия са предвидени „близки срещи“ със страшно морско чудовище, русалка и много други причудливи създания. Тайните на морското дъно от палубата на потънал кораб ще разказва втората галерия. В залите на „Подземният град“ посетителите ще могат да се потопят и в атмосферата на стария Бургас с неговата уникална градска култура, архитектура и забележителни личности.

Предвидена е още галерия за съвременно изкуство, където ще се правят пърформанси и ще бъдат изложени арт инсталации, „Празна стая“, която ще провокира малки и големи да разкрият таланта си с глина, бои и листове, и галерия „Оракул“, където посетителите ще могат да научат бъдещето си.


#Бургас #Община Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници