Делото срещу бащата, блудствал с малкия Сашко, не можа да приключи

Делото срещу бащата, блудствал с малкия Сашко, не можа да приключи
През юли 2012 г. 39-годишният Костадин Тасев беше осъден на 12 г. затвор за блудство с 2-годишния си син през 2010 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Делото срещу Костадин Тасев, обвинен в блудство с двегодишния си син Александър, не можа да приключи, защото семейството няма пари да заведе детето от Благоевград на преглед в „Пирогов“ в София.

По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, но за да я изготвят, експертите поискали да направят преглед на Александър. Затова те определили дата, на която детето да бъде доведено в „Пирогов“.

Баба му обаче изпратила молба, в която обяснява, че получила съобщението, но Александър е бил болен. Освен това тя нямала и пари за транспортни разходи за него и за себе си. Заради това и съдебно-медицинската експертиза все още не е готова, предаде БГНЕС.

Съдът определи друга дата за преглед през февруари и задължи детето да бъде задължително доведено в „Пирогов“ от социалната служба в Благоевград.

Службата е уведомена за задължението си с писмо от Софийския апелативен съд.

На делото на втора инстанция в Апелативния съд за кратко бе разпитана и майката на малкия Александър – Христина.

Делото ще продължи на 14 март 2013 г., когато се очаква вече да бъде готова и съдебно-медицинската експертиза.

През юли 2012 г. 39-годишният Костадин Тасев беше осъден на 12 г. затвор за блудство с 2-годишния си син през 2010 г.

Подсъдимият трябва да заплати и разноските по делото в размер на 13 680 лв. Постановената присъда от Окръжен съд Благоевград стана след 15-месечни съдебни заседания и близо десетина взаимно противоречащи се медицински експертизи.

За това време съпругата на Костадин Тасев Христина се ожени и роди дете от друг мъж.

Малкият Александър бе приет през февруари 2010 г. в „Пирогов“ в тежко състояние. Извършена му бе животоспасяваща операция, но в силен стрес.

Родителите му бяха задържани от полицията в Сандански, а психолозите на МВР констатираха, че Костадин Тасев е личност, която се характеризира с липса на съдържателни и жизнени цели и стремежи, съчетана с емоционална хладност, егоцентричност и дистанцираност спрямо околните.

Самият Тасев бе декларирал своята привързаност към сексуални контакти с лица от същия пол, както и към аналния секс, който е осъществявал и счита за нещо естествено.

#„Пирогов" #Александър Тасев #Костадин Тасев #блудство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »