Отец към Борисов: На Сретение Господне ние имаме среща с Ваша милост сред нас

Отец към Борисов: На Сретение Господне ние имаме среща с Ваша милост сред нас
Днес е един хубав християнски празник Сретение Господне, което ще рече среща с Бога, а ние имаме среща с Ваша милост сред нас, бяха думите на отец Георги към премиера Борисов в Разград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Архиерейският наместник на Разград отец Георги Георгиев посрещна премиера Бойко Борисов с обръщението „Ваша милост" и препратка към християнския празник Сретение Господне, „което ще рече среща с Бога".

„Днес е един хубав християнски празник Сретение Господне, което ще рече среща с Бога, а ние имаме среща с Ваша милост сред нас," бяха думите на отец Георги, с които той връчи на министър-председателя икона на Свети Цар Борис Михаил Покръстител.

Поводът за подаръка беше направеното преди няколко месеца дарение от ГЕРБ на 32 000 лева за изграждането на православен храм в Разград, предаде информационна агенция „Фокус".

„Един жест на възвръщаемост, с една икона, тъй като новият храм ще се казва цар Борис – Михаил Покръстител. Това е нашият първи цар, който ни е събрал в един народ. Нека, по неговите молитви, той да пази народа ни. На Вас - много разум - да продължите пътя за благото на народа. Г-н Борисов, Бог, нашият покровител, да благослови Вас и семейството Ви в здраве и спасение," каза отец Георги.

Бойко Борисов посети Разград в събота в компанията на здравния министър Десислава Атанасова, с която откри три обновени отделения на местната болница „Свети Иван Рилски".

#Бойко Борисов #премиер на България #Разград #Сретение Господне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници