След Великобритания и Швеция се притесни от имигрантите

След Великобритания и Швеция се притесни от имигрантите
Шведският министър по въпросите на имиграцията Тобиас Билстрьом предупреди, че Швеция трябва да затегне законите за търсещите убежище и други потенциални емигранти.
A A+ A++ A

След Великобритания и Швеция се притеснии за притока на имигранти на територията си.

Шведският министър по въпросите на имиграцията Тобиас Билстрьом предупреди, че Швеция трябва да затегне законите за търсещите убежище и други потенциални емигранти, за да намали броя на лицата, влизащи в страната.

„Днес Швеция е страната от Европейския съюз, която приема най-големия брой емигранти. Това не може да продължава," цитира вестник „Дагенс Нюхетер" изявлението на Билстрьом.

Умерената консервативна партия с влияние в управляващата десноцентристка коалиция натовари министър по въпросите на имиграцията да потърси начини да намали „количеството" емигранти, пристигащи в страната.

Националистическата партия „Шведски демократи", която е противник на емиграцията, приветства Тобиас Билстрьом, че най-сетне се е „пробудил".

Броят на разрешенията за престой, дадени от Швеция през миналата година, е рекорден с повишение от 19%. Общо Швеция е приела към 44 000 искания за убежище през 2012 г. Единствени Франция и Германия я изпреварват по този показател със съответно 60 000 и 64 000 молби.

#Великобритания #Швеция #имигранти #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници