Шефът на Nokia отново подсказва за таблет от компанията

Шефът на Nokia отново подсказва за таблет от компанията
A A+ A++ A

По време на гостуване в Австралия Стивън Илъп, който ръководи Nokia през последните две години, направи всичко възможно да не разкрие информация през австралийските медии за задаващи се таблети на компанията. На зададени въпроси относно плановете за представяне на таблет Илъп е споделил, че компанията проучва всяка опция (Android или Windows) за операционната му система. Освен това е допълнил, че важен аспект за един таблет е възможността за съвместна работа със смартфоните на компанията. Затова и Windows е много по-добър избор за комбиниране с Windows Phone и това ще е първата опция за компанията.

Разбира се, малко вероятно е да видим устройство, което използва софтуер на друга компания, а не на Microsoft. Вече се заговори, че Nokia работи по таблет с Windows RT, който ще бъде представен в Барселона, но се появиха и слухове, че ако премиерата му въобще се случи, тя ще се забави. Илъп посочва и че компанията проучва внимателно опита на Microsoft с таблетите Surface, за да разбере кога и как да се включи на този пазар.

От думите на шефа на Nokia става ясно, че компанията е обмисляла да избере Android за основна платформа, но е решила, че този пазар е прекалено пренаселенq и се е отказала, още повече че е щяла да стъпи на него. Според Илъп нарастващата доминация на Samsung в екосистемата на Android оправдава това решение.

http://www.afr.com/p/technology/nokia_chief_suggests_windows_tablets_sDJnefNCDMjF83OR0T8HsL

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино