Депутатите отхвърлиха анкетна комисия за скандала „Дюнигейт“

Депутатите отхвърлиха анкетна комисия за скандала „Дюнигейт“
„За да остане природа в България“ направи арт протест пред Министерски съвет на 24 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народните представители отхвърлиха искането на депутати от Коалиция за България за създаване на анкетна комисия, която да провери скандала „Дюнигейт“.

Предложението беше подкрепено само от 16 депутати, „против“ гласуваха 14 депутати, а 53-ма се въздържаха, предаде БГНЕС.

Позицията на БСП е, че отделна комисия трябва да проверява скандала с дюните в Несебър, а комисията за корупцията по високите етажи на Яне Янев само замела случая.

Мая Манолова от КБ припомни на депутатите от ГЕРБ, че ангажимент за създаване на комисията след Дюнигейт поел лично Борисов и този ангажимент беше препотвърден от още два министри - Павлова и Найденов.

Скандалът с дюните между Равда и Несебър избухна през последните дни на 2012 г., когато еколози сигнализираха за строителството на терени, част от защитената зона Ахелой–Равда–Несебър от мрежата „Натура 2000“. Появиха се и съмнения, че 29 декара държавна земя е продадена на изключително занижена цена, като първият купувач е спечелил милиони при препродажбата на терена.

#"Натура 2000" #БСП #Мая Манолова #"Дюнигейт" #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници