Правят послесмъртна психиатрична експертиза за четворното убийство в Пловдив

Правят послесмъртна психиатрична експертиза за четворното убийство в Пловдив
32-годишният Георги Тепавичаров е убил съпругата Николина и синовете си Илия и Ангел, докато спели, а след това се е самоубил. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Показания ще бъдат взети от близки и познати на семейството на сержант Георги Тепавичаров, който през януари уби съпругата и двете си деца, и след това се самоуби, съобщи военно-окръжният прокурор на Пловдив полковник Емил Ангелов.

По думите му до момента показания са дали само полицаи, но предстои да бъдат разпитани и хората, с които семейство Тепавичарови са комуникирали в последните дни преди трагедията, предаде информационна агенция „Фокус".

„Това е необходимо, за да може да се изготви послесмъртната психиатрична експертиза на Георги Тепавичаров", обясни прокурор Ангелов.

„Възможно е и телата да бъдат ексхумирани, но засега няма такова решение", подчерта той.

„Разследват се всички версии, засега основна версия няма, каза още прокурор Ангелов, като подчерта, че на този етап не може да се каже нищо категорично. Не искаме да крием, но практиката показва, че многото говорене по делото се отразява негативно върху самото разследване", обясни той.

По думите на военно-окръжния прокурор от 20 години насам няма друг подобен случай на избито цяло семейство.

Телата на майката, бащата и двете момчета бяха открити в апартамента им на 21 януари. На страшната гледка се натъкнал братът на Георги, който се опитвал да се свърже с него от петък.

Полицията предполага, че в основата на трагедията стои финансов мотив заради кредитите над 200 хил. лева, които са били на името и на двамата съпрузи. Срокът на кредитите е бил 2013 г. и 2021 г. Вероятно семейството е било притискано от банковите институции.

Една от версиите е, че Георги Тепавичаров е планирал убийството на семейството си, тъй като е прехвърлил семейния автомобил и апартамента на брат си Костадин.

Георги Тепавичаров е постъпил на работа в авиобаза „Граф Игнатиево" през 2011 г. Тогава е преминал през психотест. През 2012 г. отново го е издържал. Според психолози личностна криза у бащата вероятно го е подтикнала да убие себе си и семейството си.

#Георги Тепавичаров #Емил Ангелов #убийство #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници