Пускат „Дунав мост" 2 за Деня на Европа, Барозу идва на крака

Пускат „Дунав мост" 2 за Деня на Европа, Барозу идва на крака
Проектът за изграждането на Дунав мост 2 е готов на 98%, обявиха Борисов и Московски във Видин. Снимка: Информационен център „Дунав мост Видин-Калафат"
A A+ A++ A

Мостът при Видин - Калафат ще бъде открит в Деня на Европа - 9 май, обяви премиерът на България Бойко Борисов.

„Лично председателят на Европейската комисия Барозу ще присъства на официалното откриване", с гордост съобщи Борисов, след като премина с кола по моста от българския до румънския бряг, цитиран от информационния център „Дунав мост Видин-Калафат".

Предстоят разговори с еврокомисаря Йоханес Хаан и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, за да потвърдят датата на откриването на обекта, каза Борисов във Видин, където бе на посещение в сряда заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски.

„Съгласно работната програма на изпълнителя строителството на моста трябва да приключи през месец април, което означава, че можем да очакваме през месец май да пуснем съоръжението в експлоатация", каза Московски, цитиран от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По думите му проектът за изграждането на Дунав мост 2 е готов на 98%.

В момента се водят преговори за изграждане на звеното за управление на „Дунав мост" 2. Решено е, че то ще бъде във Видин, но се уточняват и проблемите по изграждане на инфраструктурата на съпътстващите институции - гранична полиция, митница и др., уточни Московски.

„Плащанията по проекта са равномерни, като заедно с договора за изграждане на прилежащата инфраструктура сме изплатили над 207 млн. евро", каза министър Московски. Той отбеляза, че това е поредният проект по ИСПА, който успява да навакса големите закъснения благодарение на много работа и активната подкрепа на Европейската комисия.

#Калафат #Европейската комисия #ИСПА #Видин #Жозе Мануел Барозу #Ивайло Московски #Бойко Борисов #Министерството на транспорта #Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници