Работниците от ВМЗ - Сопот излизат в платен отпуск за две седмици

Работниците от ВМЗ - Сопот излизат в платен отпуск за две седмици
Работниците от ВМЗ – Сопот излизат в платен отпуск за повече от две седмици от 7 февруари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работниците от ВМЗ – Сопот излизат в платен отпуск за повече от две седмици от 7 февруари, съобщи лидерът на КТ „Подкрепа" в оръжейния завод Димитър Атанасов.

Преговорите с ръководството ще бъдат преустановени за периода на отпуска, тъй като и синдикалистите няма да са на работа, обясни още Атанасов пред БНР.

През следващите две седмици работниците, които желаят, ще могат да получават консултации за алтернативна заетост в приемните на бюрата по труда в Карлово и Сопот.

600 души ще бъдат освободени от ВМЗ – Сопот според договорката на ръководството и синдикатите от миналата седмица.

Оптимизирането на работната сила в завода най-вероятно ще стане от началото на март. Пловдивската агенция по заетостта обяви близо 400 предложения на фирми от региона, а общините Сопот и Карлово - 500.

В програмата на Народното събрание за днес е предвидено да се обсъди на второ четене изваждането на предприятието от забранителния списък за приватизация, както и предложението на правителството да се отмени одобрената от депутатите стратегия за раздържавяване на компанията, припомня „Дневник".

Смята се, че тези две стъпки ще облекчат следваща процедура за приватизяацията на ВМЗ, тъй като няма да се налага одобрение на нова стратегия и чак тогава търсене на купувачи, което би отнело няколко месеца.

#ВМЗ – Сопот #КТ „Подкрепа" #Димитър Атанасов #отпуск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"