Жълт код заради силен южен вятър за 14 области на 7 февруари

Жълт код заради силен южен вятър за 14 области на 7 февруари
Вятърът в Източна България ще бъде от юг, на моменти и силен и там максималните температури ще достигнат 13°-15°. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код заради силен южен вятър с пориви до 15-20 м/сек. Е обявен в 14 области в цяла България за днешния 7 февруари, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Кодът е в сила за областите Стара Загора, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Над страната ще бъде облачно. С преминаващия студен атмосферен фронт от запад ще завали дъжд.

Привечер с понижението на температурите валежите по високите полета на Западна България и из Дунавската равнина към Предбалкана ще преминат в сняг.

През нощта срещу петък в почти цяла Северна България вече ще превалява сняг. Сутринта минималните температури ще са между 1° и 6°, в София 1°.

Вятърът в Източна България ще бъде от юг, на моменти и силен и там максималните температури ще достигнат 13°-15°, докато в Западна ще останат значително по-ниски, между 5° и 10°, в София около 7°.

Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни, съветват синоптиците.

#НИМХ #БАН #прогноза за времето #вятър #жълт код #зелен код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"