Председателят на ЕП похвали България за разследването на атентата в Бургас

Председателят на ЕП похвали България за разследването на атентата в Бургас
Благодаря на българите за професионалното разследване на терористичната атака в Бургас, написа председателят на ЕП Мартин Шулц в Туитър. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц благодари на България за професионалното разследване.

В съобщение в профила си в социалната мрежа Туитър той настоя да бъдат изправени пред правосъдието извършителите на терористичната атака на 18 юли 2012 г., при която бяха убити петима израелски туристи и български автобусен шофьор.

„Благодаря на българите за професионалното разследване на терористичната атака в Бургас. Извършителите трябва да бъдат изправени пред правосъдието, както е посочено," написа Мартин Шулц в своя профил.

Разкритията от разследването на атентата направи българският вътрешен министър Цветан Цветанов след Консултативния съвет за национална сигурност при президента на 5 февруари.

По думите му, има „обосновано предположение", че двама от тримата атентатори имат връзка с военното крило на проиранската ливанска групировка „Хизбула". Авторите на терористичния акт влезли на територията на ЕС и на България с истинските си самоличности, а в страната се регистрирали с фалшиви шофьорски книжки, изработени в Ливан.

#Бургас #атентат #„Хизбула" #Мартин Шулц #председател на ЕП #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"