Депутатите от ГЕРБ за втори път отърваха премиера от изслушване в парламента

Депутатите от ГЕРБ за втори път отърваха премиера от изслушване в парламента
Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала за позицията на правителството по атентата в Бургас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарното мнозинство на ГЕРБ за втори път отърва премиера Бойко Борисов от изслушване в Народното събрание.

След като в сряда не бе прието предложението на левицата министър-председателят да представи позицията на България по многогодишната финансова рамка на ЕС за програмния период до 2020 г., ново предложение за изслушване на Борисов от четвъртък пак не намери необходимата подкрепа.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала за позицията на правителството по атентата в Бургас.

След заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че според разследването на българските власти има „обосновано предположение“ за съпричастност на двама от тримата атентатори от бургаското летище към военното крило на ливанската групировка „Хизбула“.

„Вижте какво прави главният прокурор Сотир Цацаров. Той заяви, че терминът „обосновано предположение“ не е използван в правния смисъл на думата. Имаме разграничение на президента и на главния прокурор от изявлението на вицепремиера. Министър-председателят трябва да дойде да обясни какво говори неговият вицепремиер“, заяви Иван Костов.

Въпреки аргументите му предложението за изслушване на премиера беше отхвърлено с гласовете на мнозинството.

В четвъртък и петък премиерът Бойко Борисов ще участва в редовно заседание на Европейския съвет в Брюксел, на което държавните и правителствените ръководители ще обсъдят многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020 г.

Както и при провалените преговори през ноември, България ще продължи да следва досегашната политика и ще настоява да бъдат отпуснати повече пари по кохезионния фонд, за компенсации за затворените блокове на АЕЦ „Козлодуй“ и за общата селскостопанска политика.

#Народно събрание #Бойко Борисов #премиер на България #ЕС #Многогодишна финансова рамка #атентат #Бургас #„Хизбула" #Сотир Цацаров #Цветан Цветанов #Иван Костов #Синята коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници