Цветанов: След „Буда“ Борисов показа, че никой не може да изнудва премиера на България

Цветанов: След „Буда“ Борисов показа, че никой не може да изнудва премиера на България
С позицията си за досието „Буда“ Бойко Борисов е показал, че никой не може да изнудва или да държи в зависимост премиера на България, коментира вицепремиерът Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С позицията си за досието „Буда“ Бойко Борисов е показал, че никой не може да изнудва или да държи в зависимост премиера на България, коментира вицепремиерът Цветан Цветанов.

Това е неговият прочит на настояването на министър-председателя за разсекретяването на папката „Буда“, която съдържа документи за вербуването на Бойко Борисов като информатор в края на 1996 г. Премиерът твърди, че не се е съгласил.

Цветан Цветанов обаче отказа да коментира последните разкрития на сайта „Биволъ“, които се основават на 6 страници, публикувани в партньорския на „Уикилийкс“ сайт „Болканлийкс“.

Според новите документи освен папката „Буда“ съществува и план със същото име от февруари 1997 г., който цели да проследи Бойко Борисов заради „приоритетна престъпна ориентация“.

„Не съм запознат с всичко това. Не мога да коментирам нещо, което не съм видял. Това, което колегите ще проверят, е да видят дали действително подобен материал наистина съществува“, коментира вътрешният министър.

По думите му „оттук нататък ние ще бъдем в постоянно тиражиране на информации, които по никакъв начин може би не кореспондират с действителността, няма може би и такива материали, които да се намират в МВР, но съвсем нормално е и съвсем разбираемо е, че те могат да бъдат фалшифицирани и пускани в публичното пространство, чрез определени медии“.

Също като главния прокурор Сотир Цацаров Цветан Цветанов отбеляза, че „подобни сценарии изплуват през годините“.

„В България през всичките тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на материали, за да може действително да държат в зависимост когото и да било и да бъде той послушен“, каза вицепремиерът.

Той държеше да припомни в „духа на търсенето на някакви спекулации, машинации, манипулации“, че 18 години е служил в МВР и всеки там и в МО има лично кадрово дело.

#Буда #Бойко Борисов #премиер на България #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #„Биволъ" #„Болканлийкс"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"