След „Топлофикация“ Сметната палата проверява и ДКЕВР

След „Топлофикация“ Сметната палата проверява и ДКЕВР
След „Топлофикация“ – София, Сметната палата ще извърши проверка и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След „Топлофикация“ - София, Сметната палата ще извърши проверка и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Одитът на енергийния регулатор е възложен с решение на Парламентарната комисия за наблюдение на дейността на енергийния регулатор, предаде БГНЕС.

Сметната палата ще трябва да извърши одит на регулирането на цените на топлоенергията, електроенергия, водата и природния газ и тяхното контролиране от страна на ДКЕВР за периода от 1 януари 2011 г. до 31 януари 2013 г., а докладът на одиторите трябва да бъде предаден в Народното събрание до края на април.

На практика Сметната палата ще трябва да даде оценка на това как ДКЕВР си върши работа, но вероятно докладът й няма да даде директно обяснение защо гражданите плащат по-високи сметки.

За да може Сметната палата да започне одита, решението за неговото възлагане трябва да бъде гласувано в пленарната зала.

#„Топлофикация" - София #ДКЕВР #Сметна палата #одит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"