Отложиха срещата на върха за бюджета на ЕС с 2 ч.

A A+ A++ A

Трудната среща на върха на ЕС, на която трябва да бъде договорен бюджетът за 2014-2020 г., беше отложена за 16,30 ч. по Гринуич, за да има повече време за обсъждане на компромисно споразумение, съобщи официален представител на съюза.

Откриването на срещата, което първоначално беше насрочено за 14 ч. по Гринуич, беше отложено, защото е необходимо повече време за работа по компромисно предложение, съобщи официалният представител, пожелал да остане анонимен, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Президентът на ЕС Херман ван Ромпой заяви вчера, че е сигурен в постигането на съгласие от всички 27 лидери след преработване на компромисното предложение, подготвено за специалната среща на върха, посветена на бюджета, през ноември м. г., която се провали.

Източници на ЕС заявиха, че Ван Ромпой ще намали цифрата от ноември за ангажиментите към бюджета на държавите членки от 973 милиарда евро на около 957 милиарда евро. В същото време действителните разходи, които са ключова цифра за Великобритания, ще бъдат намалени от 935 милиарда евро през ноември на 905 милиарда евро.

#ЕС #Европейски съюз #бюджет на ЕС #Херман Ван Ромпой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"