Microsoft коментира батерията и паметта на Surface Pro

Microsoft коментира батерията и паметта на Surface Pro
A A+ A++ A

Първите ревюта на таблетите Surface Pro вече се появиха, а с тях и първите критики на потребителите. Една от най-дискутираните теми е времето за работа, което осигурява батерията с едно зареждане, и мястото, достъпно за работа. Вече писахме, че операционната система всъщност ще заема почти половината от потребителската памет на таблетите с Windows RT, но със сигурност поне част от потребителите на новото устройство са се надявали, че при него ще е по-различно.

За съжаление обаче фактите показват, че първите бройки от Surface Pro, които имат 64GB памет, пристигат с около 30GB свободно място. По време на сесия с въпроси в Reddit от Microsoft обясняват, че освен операционната система, има и допълнителен дял от диска, който служи за възстановяване на системата при необходимост, но той може да бъде премахнат, за да се освободи допълнително пространство.

Microsoft не остават безмълвни и по отношение на батерията на Surface Pro, като от компанията смятат, че таблетът се справя доста по-добре от MacBook Air например. Тестовете на The Verge обаче показват, че батерията на таблета издържа 3 часа и 59 минути, докато тази на 13" MacBook Air издържа 5 часа и 34 минути. Което означава, че твърденията на Microsoft може и да са верни, съотнесено към 11-инчовия модел на MacBook Air. От друга страна, батерията на Surface Pro умишлено не е по-голяма, защото стремежът на Microsoft е бил да запазят теглото на устройството възможно най-ниско.

http://www.theverge.com/2013/2/6/3960584/microsoft-responds-to-surface-pro-battery-life-storage-concerns

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"