Windows Phone губи пазарен дял в Щатите

Windows Phone губи пазарен дял в Щатите
A A+ A++ A

Агенцията comScore публикува любопитен обзор на пазара на смартфони в САЩ за последното тримесечие на 2012 г. Най-неочакваният резултат е, че Windows Phone продължава да губи пазарен дял сред американските потребители въпреки пускането на нова версия и модели и свързаната с това шумна рекламна кампания. Както е известно, Стив Балмър обяви, че устройствата с Windows Phone 8 се продават 4 пъти по-добре от тези с предишната версия.

Въпреки това резултатите на Microsoft на техния домашен пазар са повече от скромни и цялостният дял на мобилната операционна система е паднал от 3.6% през септември до 2.9% в края на годината. Другият голям губещ са RIM, като платформата BlackBerry бележи отстъпление с цели 2% за тримесечието. Това пък означава, че или Балмър нещо е послъгал с цифрите, или Windows Phone 8 е успял да се представи значително по-добре на останалите ключови пазари по света. Докладът на comScore включва и данни за продажбите на смартфони по марки. Тук няма особени изненади, като Apple продължават да са лидери в САЩ, а Samsung съкращават с бързи темпове разликата.

http://www.comscore.com/Insights/Press_Releases/2013/2/comScore_Reports_December_2012_U.S._Smartphone_Subscriber_Market_Share

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници