Родители на протест заради майчинските и детските надбавки

Родители на протест заради майчинските и детските надбавки
Родителите недоволстват срещу решението на правителството да отдели 30 милиона лева за детски градини и ясли, вместо да ги насочи към семейното подпомагане. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Родители от цялата страна ще излязат в събота на протест срещу отхвърлянето на техните искания за увеличаване на майчинството и детските добавки, както и срещу решението на правителството да отдели 30 милиона лева за построяването на детски градини и ясли в седем общини, вместо да ги насочи към семейното подпомагане.

Организатор на протеста е Инициативният комитет за повече грижи за децата на България, а шествията в отделните градове ще се проведат под наслов „Национална детеградация срещу Управленска деградация“, съобщи darik.bg.

В София родителите ще се съберат пред Народното събрание в 11 часа, а в останалите градове сборният пункт ще е пред сградата на общината. Единствено в Русе протестното шествие ще започне в 16 часа.

През септември миналата година инициативният комитет на майките внесе в парламента декларация с искания, сред които обвързване на обезщетението за отглеждане на малко дете с минималната работна заплата, вдигане на детските добавки и правото на всички родители да ги получават.

След няколко срещи с различни парламентарни групи, последната от които с депутати от ГЕРБ, майките получиха уверение, че исканията им ще бъдат разгледани и в края на януари отново ще се водят разговори.

Междувременно парламентът одобри замразените детски и майчинство, а правителството отпусна 30 милиона лева за детски заведения в няколко големи общини.

Майките са разочаровани от липсата на отношение от страна на премиера Бойко Борисов към техните искания, както и от популисткото според тях изказване, че милионите за референдума можели да се дадат за майчинството.

#България #Бойко Борисов #министър-председател на България #Русе #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници