Баретата и жена му не знаели кой е поръчал покушението

Баретата и жена му не знаели кой е поръчал покушението
Златко Баретата беше прострелян с 4 куршума в стомаха, краката и ръката на стълбите на Съдебната палата на 29 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Златомир Иванов и съпругата му нямат предположения кой може да стои зад покушението срещу него, съобщи в съда адвокатката му Мариана Тодорова.

Защитничката на Златко Баретата увери, че името на Росен Драгнев – Капитана, не е споменато при разпита на съпругата на Иванов в СДВР, предаде БТА.

Неизяснени отношения между Баретата и Капитана са една от версиите за стрелбата на стълбите на Съдебната палата на 29 януари, съобщи преди ден вътрешният министър Цветан Цветанов.

Самият Златко Баретата също не е споменал името на Росен Драгнев при разпита в реанимацията на „Пирогов“, където все още се намира след няколкото операции на раните в стомаха и крайниците.

Мариана Тодорова потвърди, че Драгнев и Иванов са имали неуредени финансови отношения за около 3 млн. лв. Не ставало въпрос обаче за лични, а за отношения между фирми на двамата, но не знаела какви точно.

Адвокатката отбеляза, че не е разговаряла с клиента си, тъй като в болницата допускали само членове на семейството му.

За 11 февруари беше насрочено поредното заседание по делото на втора инстанция срещу Златомир Иванов.

Преди година Софийският градски съд го осъди на 8 г. затвор като лидер на организирана престъпна група за наркоразпространение.

По думите на служебно назначения лекар на Златко Баретата д-р Александър Минчев от „Пиригов“ делото няма да може да бъде възобновено поне в близките три месеца заради здравословното състояние на подсъдимия.

В момента Златомир Иванов е контактен и адекватен и въпреки сериозните поражения след стрелбата, може да общува.

На 14 май е следващото заседание по делото, когато Софийският апелативен съд ще изслуша отново експертиза за здравословното състояние на Баретата.

#Златомир Иванов #Златко Баретата #Росен Драгнев - Капитана #Мариана Тодорова #Съдебна палата #„Пиригов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници