Златко Баретата вече е разпитван, заяви адвокатът му

Златко Баретата вече е разпитван, заяви адвокатът му
Златомир Иванов – Златко Баретата, е прострелян на 29 януари с 4 патрона и е настанен в „Пирогов“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Златомир Иванов – Златко Баретата, който преди седмица беше прострелян, вече е бил разпитван от властите, съобщи адвокатът му Марияна Тодорова.

Днес беше поредното заседание по делото, по което Иванов е подсъдим с още 20 души за разпространение на наркотици, на което стана ясно, че процесът ще бъде спрян поне за три месеца, съобщи БНР.

До решението за временно спиране на делото се стигна, след като беше приета експертиза на доктор Александър Минчев, който съобщи, че най-малко след три месеца ще може да се каже какво е точното състояние на Златомир Иванов от гледна точка на участието му в процеса. Така че временното спиране може да се окаже и доста по-продължително.

Минчев обясни, че Златомир Иванов е контактен и адекватен, той е със спонтанно дишане. Когато го е виждал за последно на 7 февруари все още имало опасност за живота му. С него може да се общува. Със Златомир Иванов са се виждали само неговите близки.

Адвокат Марияна Тодорова категорично каза, че нито Златомир Иванов, нито съпругата му някога са споменавали като възможно заинтересован да ликвидира Баретата Росен Драгнев - Капитана, за който напоследък се говори покрай изявления на министъра на вътрешните работи.

„Двамата имат някакви финансови взаимоотношения, но той не е посочван като поръчител на това убийство“, каза Тодорова.

Според нея се работи по много версии. Все още е рано да се каже коя е водещата, а и самата тя не е имала възможност да обсъди това с клиента си.

Златко Баретата бе прострелян на 29 януари сутринта пред Съдебната палата в София. Снайперистът е стрелял от покрива на съседна сграда.

Златомир Иванов и още 20 подсъдими са обвинени в участие в престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата“. На първа инстанция Баретата получи 8 години затвор.

#Златомир Иванов #Златко Баретата #Росен Драгнев - Капитана #стрелба #покушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници