Петима са задържани на протеста срещу сметките за ток във Варна

Петима са задържани на протеста срещу сметките за ток във Варна
Демонстрантите са задържани, защото използвали пиратки с голям заряд, които били хвърляни сред протестиращите и застрашавали здравето им. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима души са задържани по време на протеста срещу високите цени на тока във вторник вечерта във Варна, съобщиха от МВР - Варна.

Демонстрантите са задържани, защото използвали пиратки с голям заряд, които били хвърляни сред протестиращите и застрашавали здравето им.

Анализът на обстановката и развилите се действия по време на проведените до момента три протеста във Варна показва, че най-агресивните и с провокативно поведение лица са привърженици на футболни клубове, предаде Информационна агенция „Фокус“.

В преобладаващата си част това са малолетни и непълнолетни младежи, идентифицирани и известни на органите на МВР, чиито действия нямат нищо общо с целта на протестите.

В тази връзка ОД на МВР - Варна, апелира родителите и ръководителите на фен клубове да проявят отговорност и да засилят вниманието и ангажимента си към поведението на тези групи младежи.

От полицията категорично заявяват, че ще използват всички преодоставени от закона правомощия и няма да допуснат провокативни действия, застрашаващи сигурността на гражданите и на служителите на МВР, охраняващи протестните действия.

 

 

#протест #пиратки #Варна #МВР #футболни фенове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници