Пиян телефонен терорист се издаде на полицията, без да иска

Пиян телефонен терорист се издаде на полицията, без да иска
Телефонен терорист, автор на поредица фалшиви сигнали за бомби в Пловдив, е бил задържан във вторник. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Телефонен терорист, автор на поредица фалшиви сигнали за бомби в Пловдив, е бил задържан във вторник.

След като между 15:00 и 17:00 часа на телефон 112 са били приети няколко съобщения за поставени взривни устройства в сградите на Общината и на Джумая джамия от един и същи анонимен мъжки глас, престъпникът бил установен.

В едно от обажданията си подателят поискал да му бъде занесена патерица и посочил точното си местонахождение, след което полицаите предприели незабавни действия за арестуването му, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Оказало се, че това е известният на полицията пловдивчанин С.К. на 57 години, който в средата на януари също бе заловен минути след отправени подобни телефонни заплахи.

Мъжът бил във видимо нетрезво състояние. Той е отведен в районното управление, където е задържан за 24 часа.

По случая е образувано бързо полицейско производство. Уведомена е Районна прокуратура в Пловдив, която е постановила С.К. да бъде приведен в ареста за 72 часа.

Преди дни в града беше задържан друг мъж, отправял телефонни заплахи - 45-годишният К.Ш. заявил на телефона за спешни повиквания, че ще взриви МВР.

#Пловдив #сигнал за бомба #МВР #телефон 112 #Джумая джамия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници