Главният прокурор: Проверката на ЕРП-тата ще разследва ценообразуването и начина на приватизация

Главният прокурор: Проверката на ЕРП-тата ще разследва ценообразуването и начина на приватизация
Ако се установи наличие на безстопанственост или длъжностно престъпление, може да се стигне до търсене на персонална отговорност, бе категоричен Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проверката на електроразпределителните дружества ще установява две неща – начина на формиране на цените на електроенергията и начина, по който се е извършвала приватизацията на електроразпределителните дружества и дали са приложени всички документи, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

„Към този момент са изискани всички договори за приватизацията на ЕРП-тата, проверката ще обхване всички клаузи и дали тези клаузи се изпълняват на практика“, обясни главният прокурор, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Цацаров поясни, че ръководителят на Върховна административна прокуратура ще даде пресконференция, за да представи материалите.

„Важно е не само как са формирани цените и какви задължения са имали електроразпределителните дружества по времето на приватизацията, но и какви са задълженията им към момента“, посочи той.

Проверката за всяко електроразпределително дружество ще започне от момента, в който е приватизирано дружеството. Ако се установи наличие на безстопанственост или длъжностно престъпление, може да се стигне до търсене на персонална отговорност, бе категоричен Сотир Цацаров.

#главен прокурор #Сотир Цацаров #проверка #електроразпределителните дружества #приватизация #Върховна административна прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници