Агенцията по храните: В България няма продукти с конско месо

Агенцията по храните: В България няма продукти с конско месо
Проверени са 19 търговски вериги, обяви д-р Любомир Кулински, директор на дирекция „Контрол на храните“ към БАБХ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България няма от подвеждащите продукти с конско вместо говеждо месо, съобщи Българската агенция по безопасност на храните.

Агенцията е извършила проверка във връзка с информация, че на пазара в редица европейски страни се предлага замразен продукт под наименованието „лазаня с телешко месо“, в който се съдържа конско месо, предаде БГНЕС.

При проведените през изминалите дни проверки в 19 търговски вериги в страната не е констатирано наличие от продукта, категорични са от агенцията.

„Още след първите сигнали за вложено конско месо в лазаня ние се самосезирахме и извършихме незабавни проверки в търговски обекти на големите хранителни вериги. Оказа се, че такъв продукт засега у нас няма“, заяви д-р Любомир Кулински, директор на дирекция „Контрол на храните“ към Българската агенция по безопасност на храните.

Проверките са били извършени, въпреки че страната ни не е била посочена като потенциален контрагент за въпросния продукт в систематата на Европейската комисия за бързо известяване за наличие на опасни храни и фуражи, уточни д-р Кулински.

#Българска агенция по безопасност на храните #Любомир Кулински #Европейската комисия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници