Протестиращи: Законите са за всички, Пирин също

Протестиращи: Законите са за всички, Пирин също
Протестно шествие в столицата за опазването на Черноморието и Национален парк „Пирин" потегли по бул. „Витоша", като се очаква да стигне до Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици се събраха на протестно шествие в защита на българската природа в София.

Протестно шествие в столицата за опазването на Черноморието и Национален парк „Пирин" потегли по бул. „Витоша" и стигна до президентството.

Очаква се още недоволни граждани да се присъединят към протеста. На шествието има предимно млади хора, повечето от които носят от лявата си страна хартиени сърца в зелено. Развява се и българското знаме.

Протестиращите носят плакати с надпис: "Законите са за всички, Пирин също"; "Спрете да унищожавате природата на България". Има плакат, на който са нарисувани две ръце, едната подава решение за имотна облага, другата подава пари. На друг плакат пише: "Планината и морето са сърцето".

Към шествието се присъединиха и студенти от НСА, които също подкрепят еколозите.

"Опитват се да узаконят нашата база, но все още водим дела. Може да ни вземат цялата спортна база и да нямаме къде да практикуваме летните си спортове", посочи Любомира Василева, заместник-председател на Студентския съвет в НСА.

Протестно шествие, организирано от коалиция „За да остане природа в България" се проведе в Бургас.

Инициативата бе подкрепена от около 50 природолюбители, съобщи агенция „Фокус".

С кречетала, вувузели, с много шум и скандирания: „Искаме природа, не искаме бетон", „Парите са за вас, природата за нас", "Плажът е за нас - бетонът е за вас", "Вземете си парите, оставете ни горите" и „Мафия" протестиращите преминаха по централните бургаски улици.

"Не може да стоим и да гледаме. Време е държавата да вземе отношение за опазването на природата. Ако продължава така, горите ще бъдат изравнени, а плажовете застроени. Ако един ден децата ни попитат защо позволихте това да се случи, какво ще им кажем - защото чакаме", обявиха протестиращите.

#София #еколози #„За да остане природа в България" #Национален парк „Пирин" #НСА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници