Стайко Стайков на свобода срещу 50 000 лв. гаранция

Стайко Стайков на свобода срещу 50 000 лв. гаранция
Групата на Стайко Стайков е ощетила държавния бюджет с 2,5 милиона лева. Снимка: ihtimandnes.bg
A A+ A++ A

50 000 лв. гаранция определи апелативният специализиран наказателен съд за Стайко Стайков, който бе издирван във връзка с акция „Захарно петле“.

Стайков бе обвинен като ръководител на престъпна група за източване на ДДС от търговия със захар, съобщи БГНЕС.

На 12 декември 2012 г. Стайков бе обвинен задочно като ръководител на групата, чиито членове Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев бяха задържани на 11 декември 2012 г. при специализирана операция на ГДБОП под кодовото название „Захарно петле“.

По време на операцията, проведена под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, се оказа, че Стайков е извън страната. Впоследствие бе обявен за общодържавно издирване, издадена му бе и европейска заповед за арест.

На 5 февруари 2013 г.  Стайков се яви доброволно в специализираната прокуратура.

Според разследващите групата, ръководена от Стайко Стайков, е действала от февруари 2012 г., като нанесените от дейността й щети за държавния бюджет възлизат на около 2,5 милиона лева.

Чрез контролирани търговски дружества тя е внасяла бяла рафинирана захар от Гърция. Чрез деклариране на фиктивни сделки с дружества фантоми се е избягвало плащането на ДДС, а захарта била реализирана на вътрешния пазар на занижени цени.

#ГДБОП #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници