Мика Зайкова: Дянков трябваше да се оттегли по-рано

Мика Зайкова: Дянков трябваше да се оттегли по-рано
„Министър Дянков правилно е преценил момента да подаде оставката си, но ако това беше станало по-рано – щеше да е по-добре“, заяви независимият финансов експерт Мика Зайкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Министър Дянков правилно е преценил момента да подаде оставката си, но ако това беше станало по-рано – щеше да е по-добре“, заяви независимият финансов експерт Мика Зайкова.

„Нека да си спомним колко пари дължи финансовото министерство на зърнопроизводителите и да не забравяме, че във фискалния резерв на страната няма нищо“, каза Мика Зайкова пред агенция „Фокус“.

В резерва на страната ни би трябвало да има около 2,5 млрд. лева за фонд „Козлодуй“ и 2 млрд. за сребърния фонд, но тези пари не могат да се използват, посочи Зайкова.

По думите й Европа дава пари за зърнопроизводителите и за всички земеделци и изисква в точно определени срокове тези пари да бъдат раздени на хората. Къде е този един млрд. лева, който те трябваше да раздадат, попита Зайкова.

Тя даде пример за лоша финансова политика и външния дълг на България, който продължава да е най-нисък, но от 14% спрямо Брутния вътрешен продукт се е увеличил на 17 на сто, като се предвижда той да се покачи до 18,5 на сто.

Симеон Дянков не може да управлява финансите, защото не можеш да държиш хората четири години на едни нищожни и мизерни пенсии и заплати и да искаш те да си плащат сметките. Това е неправилна финансова политика, коментира финансовият експерт.

На въпрос какво ще се случи с финансовата политика на страната ни Зайкова посочи, че финансите няма да останат без ръководство, защото има много подготвени кадри, които биха могли да променят нещата.

Дано тази промяна да стане бързо, защото е спешна, коментира още експертът.

#Симеон Дянков #оставка #Мика Зайкова #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници