PlayStation 4 може да работи с по-стари игри чрез услуга за стрийминг

PlayStation 4 може да работи с по-стари игри чрез услуга за стрийминг
A A+ A++ A

Миналата година Sony купиха компанията Gaikai, която разработва технология за стрийминг на игри, изпращайки компресирани видеофайлове до различни крайни устройства. Едва ли е много трудно някой да заключи въз основа на тази информация, че следващият модел PlayStation ще поддържа подобна възможност, но разбира се, без потвърждение от страна на Sony няма как да сме сигурни. Подобно потвърждение все още няма, но Wall Street Journal публикува информация, че PlayStation 4 наистина ще позволява стрийминг на игри.

Според изданието Sony няма да използва Gaikai за стрийминг на нови игри, а всъщност ще използва услугата за по-старите игри за PlaySattion 3. В подкрепа на тази информация е и фактът, че новата конзола по всяка вероятност няма да е съвместима с игри на предишните конзоли, тъй като ще използва процесор AMD x86, който е с различна архитектура от тази на досегашния. Затова стриймингът изглежда добро решение за Sony, за да осигури съвместимост с по-стари заглавия за PlayStation.

Ако се чудите защо Sony няма да използват Gaikai и за новите игри, които ще продължат да се разпространяват на дискове, по всяка вероятност причината се крие в резолюцията, която услугата осигурява - за момента само 720р, както и в необходимостта от доста стабилна интернет връзка. Очакваме премиерата на PlayStation 4 на 20 февруари, когато ще научим повече подробности.

http://www.theverge.com/2013/2/15/3993970/playstation-4-will-stream-ps3-games-reports-wsj

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници