СГС отложи екстрадирането на Брендо в Румъния

СГС отложи екстрадирането на Брендо в Румъния
Това, което предстои, е Брендо да отпътува за Италия и между съдебните заседания там да се върне в България, за да чуе решението на СГС на 18 март. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд отложи за след месец решението си дали да бъде екстрадиран Евелин Банев - Брендо, в Румъния.

Причината е, че претенции към Банев има и Италия, където до дни започва дело, в което той е подсъдим за наркотрафик, съобщи БНР.

С посредничеството на Евроджъст, службата, която координира съвместните действия между националните власти и борбата с тежката организирана престъпност, засягаща ЕС, от организацията трябва да установят връзка с италианските и румънските власти, за да се установи как да се преодолее конкуренцията между тях.

Разследването, заради което и двете страни проявяват интерес към Брендо, е така насроченото мегадело „Кокаиновите крале“.

То е свързано с трафик на тонове кокаин от Латинска Америка за Европа.  Делото в Италия е насрочено за началото на март, а разследването в Румъния е в досъдебна фаза.

Това, което предстои, е Брендо да отпътува за Италия и между съдебните заседания там да се върне в България, за да чуе решението на СГС на 18 март. Тогава се очаква да е ясно и решенито на Евроджъст.

#наркотици #дело #Италия #Румъния #Брендо #Евелин Банев #Софийският градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници