Производството на BlackBerry Z10 струва 154 долара

Производството на BlackBerry Z10 струва 154 долара
A A+ A++ A

Със сигурност няма потребител, който някога да не се е чудил колко точно струва производството на телефона му и каква част от крайната цена представлява печалба за производителя. Понеже любопитство проявяват всички, винаги се намира кой да разглоби почти всяко едно устройство и да направи груби сметки, които обикновено показват колко струват компонентите, а не непременно производството, но все пак придобиваме представа кое колко допринася за крайната му цена. Същият е случая и с BlackBerry Z10, цени за чиито компоненти публикуват от CNN Money. Телефонът са разглобили от UBM TechInsights.

Общата цена на компонентите, от които е изграден BlackBerry Z10, е 154 щатски долара, като най-скъп се очертава дисплеят - 26,50 долара. Процесорът на телефона, двуядрен Qualcomm с работна честота 1,5GHz, струва 23,5 долара, докато двата сензора за камерите струват 15 долара. Потребителската памет струва 9 долара, а батерията, заедно с различните компоненти, осигуряващи свързаност на телефона, и RAM паметта са на стойност 21 долара.

Корпусът, заедно с останалите дребни части струват общо 59 долара. Изглежда, че производството на телефона на BlackBerry е малко по-скъпо от това на iPhone 5, чиито компоненти струват 139 долара. От друга страна, телефонът на BlackBerry разполага с повече оперативна памет, има по-голям дисплей и по-голяма батерия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино