Първа среща с HTC One

Първа среща с HTC One
A A+ A++ A

С над 300 нови функции HTC One е един от най-амбициозните телефони на тайванската компания. След срещата ни с него днес вече разбираме защо, както и разбираме, че успехът му е от решаващо значение за HTC. Първите ни впечатления са повече от добри, но ще трябва да изчакаме тестовите бройки за финално заключение. Все пак е очевидна еволюцията в дизайнерските принципи на компанията и начинът по който гледа на софтуерите особености като начин за диференциране на продуктите си.

HTC One е извънредно солиден продукт, усещане, което се подсилва от масивния алуминиев заден панел , изработката на който, според HTC, е била усъвършенствана в продължение на 12 години. Извивката му приляга удобно в ръката, а текстурата улеснява задържането. Според представител на компанията алуминия е обработен специално, а черната версия е анодизирана, което би трябвало да направи метала много по-устойчив на удари. Предната част също впечатлява тъй като е изградена от стъкло Gorilla Glass 2 и алуминий, които образуват единна повърхност без осезаеми граници между двата материала. В алуминия прецизно са пробити множество отвори, които покриват стерео говорителите. Корпусът е с дебелина между 4 и 9 мм.

Те са част от системата HTC BoomAudio, която разчита на два отделни усилвателя за жака за слушалки и високоговорителите, за да осигури по-качествен звук, който дори и при по-голяма сила е лишен от изкривяване. Върху корпуса ни направи впечатление и бутона за включване, в който е интегриран инфрачервен предавател. Благодарение на него смартфона може да се ползва като универсално дистанционно за контрол на различна домашна електроника.

Промяната в интерфейса Sense също е очевидна. Той се различава драстично от своите предишни превъплъщения и изглежда много по-лек и изчистен. Важна част от него е функцията BlinkFeed, която е достъпна постоянно върху една от страниците на основния екран. Чрез нея се осигурява достъп до съдържание от хиляди онлайн източници, ъпдейти от Facebook и Twitter, приложения, вградени услуги и др. Информацията се обновява автоматично и е винаги готова за консумация. Работата на приложението беше бърза и безпроблемна и съпроводена с ефектна анимация. Това обаче едва ли е изненадващо заради факта, че HTC One използва четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 600 с честота 1.7GHz в допълнение от 2GB RAM памет. Устройството работи изключително бързо и трябва да се изпробва, за да се оцени подобрението в това отношение, но все пак някаква представя може да се добие и от видеото по-долу.

При камерата също има сериозен ъпдейт по отношение на възможностите. Телефона разполага с технологията UltraPixel, която разчита на сензор с големи размери (1/3.2") с резолюция 4МР. В случая обаче резолюцията не е важна, твърди HTC, а размерът на пикселите - колкото е по-голям, толкова е по-добра и неговата светлочувстителност. Това в комбинация с използваната за изработка технология BSI (със задно осветяване) и светлата бленда f/2.0 според HTC води до подобрение от 300% в количеството на уловена светлина. Дали това е така ще проверим скоро на практика. Камерата също разполага с обновен основно интерфейс и освен с познатите функции като HDR и режим на серийни снимки, предлага някои много интересни екстри.

Такава например е функцията HTC Zoe. С нея могат да се правят поредица от последователни кадри в пълна резолюция - преди и след натискане на бутона на камерата, съпроводени с кратко видео, които след това могат да бъдат подложени на допълнителна обработка. Когато изпробвахме няколко от свързаните с нея функции останахме впечатлени от лекотата на употребата им и от атрактивния краен ефект. Например достъпна е опция за ретуш на групов портрет, като за всяко от лицата в кадър може да се подбере най-доброто изражение от серията снимки.

Sequence shot дава възможност за комбиниране в един кадър на различните фази от дадено движение - например скок, а функцията за изтриване на ненужни обекти обещава да направи снимките на забележителности по-лични като ги изчисти от нежелани хора в кадър. HTC Zoe позволява и лесното поделяне на заснетото, а освен това разполага с възможност за автоматично създаване на кратки клипове с най-интересните моменти от заснето видео, като добави към тях ефектни преходи и музика.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници