Отложиха делото "Белнейски" за 26 март

Отложиха делото "Белнейски" за 26 март
Делото с подсъдим Лазар Колев се разгледа за втори път, след като беше върнато от Върховния касационен съд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пловдивският апелативен съд отложи делото "Белнейски" за 26 март и Лазар Колев остава зад решетките, предаде Агенция "Фокус".

Делото с подсъдим Лазар Колев се разгледа за втори път от този съд във вторник, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане, съобщи „Фокус", позовавайки се на пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив.

До 26 март се очаква да бъде изготвена и представена петорната арбитражна комплексна експертиза.

С присъда на Окръжния съд в гр. Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, на подсъдимия Лазар Колев му е наложено наказание "доживотен затвор без замяна".

Той е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 година, с цел да бъдат прикрити други престъпления (изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен), при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди по 100 000 лв. за всяка от пострадалите – общо 400 000 лв.

На съдебното заседание във вторник бяха приети писмени доказателства и беше разпитан свидетелят Ангел Атанасов.

Владимир Славов-Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски, заяви Ангел Атанасов, който е бивш затворник.

Във връзка с неговите показания беше извършен преразпит на свидетеля Владимир Славов, както и очна ставка между двамата.

Съдът остави без уважение искането на защитата да бъдат разпитани настоящата съпруга и сина на свидетеля Ангел Атанасов, тъй като същите са разпитани по приложените и изискани следствени дела и разпитът им не е във връзка с предмета на доказване по делото.

Съдът не уважи искането на Лазар Колев да бъде променена мярката му за неотклонение от "Задържане под стража" в по-лека такава, като прецени, че не са нарушени разумните срокове за справедлив процес съгласно чл. 6 от ЕКЗПЧОС, както и че не са налице новопостъпили обстоятелства.

#делото "Белнейски" #Лазар Колев #Върховния касационен съд #Пловдив #Пазарджик #Ангел Атанасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници