Представители на протестиращи от 35 града се събират в Сливен

Представители на протестиращи от 35 града се събират в Сливен
Протестиращи от цяла България ще координират исканията си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Представители на протестиращите от 35 града се събират на среща в Сливен, където се очаква да координират исканията и действията си, предаде БНР.

Организаторите подчертаха, че целта на срещата в Сливен в никакъв случай не е създаване на неправителствена организация или пария. Протестиращите продължават да се дистанцират от всички партии.

Организаторите на спонтанните бунтове от 35 града в България искат да се запознаят и да действат единно оттук нататък, за да не допуснат намеса на съмнителни личности и опорочаване на протестите.

Янко Петров от София и Женя Колева от Сливен са категорични, че без да има общо решение, представители на протестиращите няма да влязат на каквито и да било консултации или кръгли маси при президента. Ако решат да участват в консултации в президентството, те ще излъчат своите представители.

Днес ще бъдат формулирани и новите искания на протестиращите след оставката на кабинета Борисов, които ще бъдат издигнати на националния протест в неделя. Със сигурност сред тях ще бъдат исканията за нова Конституция и гражданско участие в управлението.

Граждански форум на националните протести с участието на координатори от няколко града ще даде днес пресконференция в националния пресклуб на БТА.

Междувременно представители на сдружението НАС - Свободен избор ще се съберат на "Кръгла маса" в столицата, на която в ролята на слушатели са поканени лидери на политически партии.

#протестиращи #Сливен #Янко Петров #София #нова Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници